Skip to content

Les Muixerangues guardonades als Premis Plaça 2021

Premis Plaça 2021

L’escriptora Antònia Vicens, la Federació Coordinadora de Muixerangues i l’editor del grup Bromera Josep Gregori, guardonats amb els premis Plaça del Llibre 2021 a la Trajectòria Literària, la Difusió i la Trajectòria Editorial, respectivament.

A l’acte han assistit la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; el president i la directora de projectes de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), Jesús Figuerola i Teresa Val, així com els tres premiats.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el mes vinent d’octubre durant la Plaça del Llibre de València, on es reconeixerà “l’aposta dels guardonats per construir un espai literari en valencià“, així com “la seua reivindicació per a convertir el mateix en un espai de normalitat lingüística“.

El president de la Fundació FULL ha valorat la “labor de la Federació Coordinadora de Muixerangues –premi a la Difusió– per a recuperar, fer visibles i dignificar el treball de les muixerangues”, així com “la seua manera de pensar i de fer les coses”. “Les muixerangues són una metàfora de com una pinya pot aconseguir que els més febles estiguen a dalt i aquesta imatge és molt aplicable al món de la llengua catalana: només si fem pinya aconseguirem que seguisca endavant”, ha defensat.

El president de la federació, Enric Sorribes, ha celebrat que les muixerangues “tornen a les places” i ha assenyalat que “durant tota la pandèmia la seua activitat ha anat més enllà de les torres humanes amb l’organització de presentacions de llibres o conferències”.

Notícies relacionades