Skip to content

La FCM contracta una assegurança col·lectiva d’accidents

71495488_2415195318730652_4041972780005064704_o

La Federació Coordinadora de Muixerangues (FCM) ha contractat una assegurança col·lectiva d’accidents per a totes i tots els membres de les 21 colles federades gestionada per Arç Cooperativa. Amb aquesta firma, Arç Cooperativa amplia els seus acords amb els col·lectius de la cultura popular.
La FCM és l’entitat que, des del 2018, agrupa 21 colles muixerangueres. La Federació treballa per promocionar, difondre i dignificar el fet muixeranguer, preservar les muixerangues i donar-les a conèixer com a cultura popular valenciana. La muixeranga és un conjunt de danses i torres humanes amb una important tradició al País Valencià.

Amb la contractació de l’assegurança col·lectiva d’accidents, la FCM avança en un dels seus objectius estatutaris de vetllar i fomentar la seguretat de les muixerangues. La firma d’aquest acord ha estat possible gràcies al conveni que l’entitat té signat amb l’Institut Valencià de Cultura.

Arç Cooperativa amb la cultura popular!!

La nova assegurança  col·lectiva d’accidents és gestionada per Arç Cooperativa, corredoria d’assegurances especialitzada en el món associatiu i l’economia social i solidària. El producte assegurador està contractat a Previsora General. Arç Cooperativa i Previsora General estan certificades amb el segell EthSI (Ethical and Solidarity Based Insurance), un distintiu de qualitat ètica i solidària que valora el grau de transparència i bones pràctiques del sector assegurador.
Des d’Arç Cooperativa tenim una llarga experiència en la gestió d’assegurances col·lectives d’entitats i col·lectius de la cultura popular. Això ens permet dissenyar programes específics al conèixer els riscos, les necessitats asseguradores i les obligacions legals de les entitats. Alhora, oferim serveis de valor afegir com formació i acompanyament als col·lectius i a les entitats.
Aquesta especialització ens ha permès arribar a acords amb la Federació de Grups de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, la Federació Valenciana de Dolçainers/res i Tabaleters/res i l’Associació de Creadors d’Arts Escèniques Valencians i establir contactes per a futures col·laboracions amb altres col·lectius culturals del País Valencià.

Al Principat de Catalunya col·laborem  i treballem amb la Federació de Colles de Falcons de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, entre altres col·lectius. També assegurem les activitats no castelleres de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i les seves agrupacions.

El 2019, amb l’objectiu d’acompanyar les entitats de la cultura popular, Arç Cooperativa vam participar en una xerrada sobre assegurances i seguretat en el marc de les Jornades Muixerangueres celebrades a Ondara (la Marina Alta). Des d’Arç Cooperativa volem estar al costat dels col·lectius amb qui treballem i tenir una relació transparent i entre iguals que vagi més enllà del lligam comercial.

#JuntesSomMés
#FemPinya

Notícies relacionades