Skip to content

Històrica trobada de Muixerangues a L’Alcúdia: Un èxit rotund en el Primer Aplec de Muixerangues

I aplec FCM (40)

En un vibrant esdeveniment que quedarà marcat en la història del món muixeranguer, L’Alcúdia va ser testimoni d’una trobada sense precedents en la plaça Tirant lo Blanc. El Primer Aplec de la Federació Coordinadora de Muixerangues va reunir 17 grups de muixerangues en un festí de companyonia, música, tradició, ball i festa.

Més de 1000 muixeranguers i muixerangueres van omplir la plaça creant una atmosfera de celebració única. El grup Mosaic, responsable de la música que acompanya a aquestes majestuoses torres humanes, va ser un convidat especial que va elevar l’experiència amb les seves melodies, recordant a tots que sense música, no hi ha muixeranga.

Vídeo commemoratiu del Primer Aplec de la Federació Coordinadora de Muixerangues.

L’esdeveniment va ser conduït amb mestratge per Oreto Trescolí, qui va guiar el Aplec amb professionalisme i entusiasme. Un dels moments més emotius va ser l’homenatge atorgat a Josep Ros, conegut com tio Pepe, per la seva destacada trajectòria dins del grup els Negrets de l’Alcúdia. La seva contribució i dedicació van ser reconegudes enfront de la comunitat muixeranguer.

La trobada no hauria estat possible sense el suport inavaluable de l’Ajuntament de L’Alcúdia, l’Institut Valencià de Cultura, la Caixa Rural de L’Alcúdia i, especialment, la Colla els Negrets de l’Alcúdia. La seva implicació i treball incansable van ser fonamentals per a l’èxit d’aquest esdeveniment històric.

La plaça Tirant lo Blanc es va convertir en un escenari on les muixerangues van desafiar la gravetat, aconseguint altures impressionants, mentre la comunitat gaudia de la riquesa cultural i la tradició que aquest espectacle reuneix. L’I Aplec de la Federació Coordinadora de Muixerangues quedarà gravat en la memòria de tots com una fita significativa que va enfortir els llaços entre els amants d’aquesta tradició ancestral.

Conferències relacionades amb el món de la Muixeranga que va organitzar la Federació, a la Casa de Cultura de l’Alcúdia.

Galeria fotogràfica

Notícies relacionades