Skip to content

Muixeranga El Campello

La Muixeranga del Campello, naix el juliol del 2016. Actualment la formem un grup de veïns del Campello amb la intenció de recuperar una tradició cultural de la nostra terra i la nostra mar, perquè al Campello hi ha documents gràfics de torres humanes a la vora del mar als primers anys del segle passat. A hores d’ara la colla està formada per una vintena de membres de totes les edats.
Som una colla molt jove, per tant amb un recorregut xicotet, però des de la nostra primera actuació el 9 d’octubre del 2016 al Campello, hem participat en diferents actes de municipis de la Comunitat.
Encara que som una colla de tres alçades, de tant en tant tenim la sort de compartir plaça amb una bona pinya i podem gaudir d’alguna torre de 4 alçades.
Una figura molt celebrada a la colla i que fem servir per rebre i batejar als nous membres o convidats, és el campelleret, format per un pinet, en el que tres o quatre persones estabilitzen la figura per poder fer desaparèixer la base, moment en el qual la pinya roda la figura mentre l’iniciat s’emporta un esglai considerable.
La nostra festa gran, la marxeranga, la celebrem al juliol de cada any, al voltant de les festes patronals de la Mare de Déu del Carme. El seu signe característic i diferenciador respecte d’altres trobades és el seu esperit mediterrani, la celebrem a la vora de la mar, a la sorra de la nostra platja més tradicional.
La nostra il·lusió és que cada dia més gent s’estime la muixeranga i arrelar de nou a la nostra terra.