Skip to content

Muixeranga de Xàtiva

Muixeranga de Xàtiva
Xàtiva
670 427 370 / 640 266 791

D’allà on reneixen les cendres, un 6 de maig de l’any 2016 es va celebrar la reunió constitutiva de la Muixeranga de Xàtiva i eixa és la data, diguem-ne, oficial de la fundació de la nostra colla. Tanmateix, hem de retrocedir fins a l’actuació de la Muixeranga d’Alacant, als actes programats el mes anterior per a la commemoració del 25 d’abril, si volem situar el moment exacte en què algú va tenir la pensada de fundar una colla muixeranguera a la nostra ciutat.

A partir d’eixa data, doncs, la muixeranga de Xàtiva es va situar en el mapa muixeranguer que s’escampa arreu del nostre país de nord a sud. I encara que ningú ens va dir que anava a ser fàcil, no esperàvem que en tant poc de temps fórem tanta gent i amb tantes ganes, era impensable que en tan sols un mes de vida anàrem a Alacant i actuàrem, fer aquella torreta a Barxeta o el castell a Xàtiva, trobar-nos entre els grans i ja no sols poder parlar-los de tu a tu sinó fer-nos companys, amics.

Allà on hem anat, cada poble que hem visitat, ens hem emportat un record, perquè estem formats per cada poble, cada actuació i trobada on hem tocat el cel, perquè «mira si he corregut terres» i sols és el principi.