Skip to content

Muixeranga de la Vall d’Albaida

Arrancàrem el projecte pel novembre de l’any 2018 un grup de joves amb inquietuds culturals i moltes ganes de posar en valor el fet Muixeranguer. Vam començar amb poca, o cap experiència prèvia però ben prompte, amb la col·laboració tan necessària d’altres colles com la Muixeranga de Xàtiva i la Penyeta Blanca i la pròpia FCM , vàrem aconseguir consolidar la colla. Des de la primera actuació, a les festes de Sant Antoni del porquet el gener del 2019 a Ontinyent no hem parat d’assajar, actuar, participar en trobades i com no, continuar definint i redefinint la nostra estructura organitzativa per poder abastir la frenètica activitat que portem a terme. Com ens agrada dir, treballem per sembrar la Muixeranga a la terra argilosa de la nostra Vall Blanca, per arrelar la unió entre els diferents pobles i fer i posar en valor culturalment el País Valencià que tant estimem.

Segons els criteris de classificació de la FCM som una colla en formació i actualment som al voltant de 50 membres actius.

Tal vegada la nostra vestimenta pot ser un dels elements més identificatius. Amb el verd lluminós que portem tractem de reflectir el verd de les olives, font econòmica històrica de la nostra comarca, . Així mateix, el combinem amb la solemnitat tradicional que imposa el negre que utilitzem als pantalons i a la faixa. Per a nosaltres, una perfecta simbiosi entre tradició i modernitat .