Skip to content

Muixeranga de la Marina Alta

La Muixeranga de la Marina Alta naix a partir de l’experiència de la Muixeranga de Pego, creada el 2008, l’associació es va constituir el 20 de juliol de 2017 a la localitat d’Ondara, amb la finalitat de recuperar i divulgar la tradició valenciana d’alçar torres humanes i els balls que hi van lligats.

En setembre de 2017, vam fer la presentació oficial de l’associació al primer Aplec de Muixerangues de les Comarques Centrals, integrat a la programació del 22é Festacarrer d’Ondara. Hem realitzat actuacions arreu de la comarca,  comptant sempre amb la companyia de les nostres Colles de Tabals i Dolçaina. També hem realitzat diferents actuacions fora de la Marina Alta, des d’Alacant a València, a la comarca catalana del Maresme; des de la Safor fins el Baix Vinalopó, i la Marina Baixa.

Al  2018 vam realitzar la nostra màxima fita, l’Alta de 5. Altres actuacions destacades, és la Trobada de Muixerangues del Xalónia a Xaló, que es un festival basat en potenciar les arrels i tradicions del poble com a principal aposta de futur.